divendres, 4 de desembre del 2009

Sessió de TIC: 4 activitats

El divendres passat a la classe de es TIC vam fer classe normal i per acabar vam fer 4 exercicis diferents.

Un va ser el dictat, en Xavier va llegir en veu alta un text i nosaltres el vam escriure directament a l'ordinador. Després vam canviar d'ordinador i vam ser a l'ordinador d'un altre company per tal de corregir les seves faltes.
Vam veure que hi havia una principal facilitat: la d'escirure a l'ordinador i no d'escriure manualment, majoritàriament trobem la facilitat de la rapidesa, i després a l'hora de corregir és molt més fàcil ja que no ens cal cap boli, cap llapis, cap goma, típex, etc...

Després vam veure el programa de la Tortuga.

La tortuga logo: "l'ordinador com a alumne".

Aquest programa permet que l'alumne doni unes ordres específiques a una tortuga en aquest cas, que s'ha de desplaçar per la pantalla de l'ordinador. Se li havien de donar unes dades de distàncies, i de moviments (esquerra o dreta) i també l'angle en que voliem que es mogués. (90 graus, 180, 279, etc...) Amb en Xavier vam fer una petita pràctica de fer un rectangle. Al principi va costar una mica "agafar el truc" però finalment va acabar sortin!!! :P

Seguidament vam veure el joc de física Crayon Physics de Luxe
http://www.crayonphysics.com/. El vaig trobar molt divertit, inclús me'l vaig guardar al pendrive i vaig jugar-hi a casa. És molt real a l'hora de fer les coses i penso que per iniciar-se els nens en la física està molt bé.


"L'aprenentatge per descobriment"






Després d'aquest vam entrar a la web de xtec.cat i vam anar a la secció de clic. Allà vam estar veient les diferents aplicacions, concretament vam veure l'aplicació de maquillatge clínic. Era força interessant ja que era multimèdia i et deia en aquell precís moment si havies fet correcte la teva acció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada