divendres, 4 de desembre del 2009

Cibernàrium a la setmana de visites


La tercera setmana de Novembre vam dedicar-la a fer visites a diferents centres educatius, una d'aquestes va ser el dilluns 16 al Cibernàrium, situat al Barri Barceloní de Nou Barris, al primer dia de visites.



El Cibernàrium és un espai públic per iniciar-nos en les noves tecnologies, estar al dia de les últimes solucions tecnològiques i en definitiva per aprendre a utilitzar les diferents eines que ens dóna d'Internet per millorar el teu perfil professional.



El Cibernàriuem és un multiespai de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona) amb més de 1000 m2 d'instal.lacions d'accés lliure i obert a tothom on es pot trobar un ampli programa d'activitats gratuïtes de formació adaptada a les teves necessitats.


Des de la iniciació bàsica a Internet fins a les aplicacions professionals de les noves tecnologies: activitats diferents pensades per a les persones en edat laboral:

• De curta durada: d'entre 1 i 4 hores.

• Flexibles: es repeteixen en diversos dies i hores (matí i tarda).

• Actualitzades: trimestralment s'incorporen noves activitats.

• Integrades: s'organitzen en forma de recorreguts temàtics.

• A la carta: apunta't només a les activitats que t'interessin o fes un recorregut ordenadament.




A més, disposa d'una una sala de Navegació amb connexió gratuïta a Internet oberta tot el dia, zona wi-fi per accedir lliurement a la Xarxa i un Centre de Recursos amb continguts formatius multimèdia.

El Cibernàrium ha esdevingut un model de centre de capacitació i divulgació tecnòlògica per altres ciutats del món. Així, entre 2003 i 2007 el Cibernàrium de Barcelona Activa va liderar el projecte “Cibernàrium, entorns pedagògics per a la capacitació digital”, seleccionat per la Comissió Europea dins del programa @lis.

Vam poder asisstir a una conferència que ens van donar diferents ponents relacionada amb les noves tecnologies i també ens van explicar la diferència entre la web 1.0 i la web 2.0.



Podriem dir que la Web 2.0 es caracteritza principalment pel
treball col·laboratiu, i l'intercanvi d'informació entre els usuaris.





Durant la conferència també ens van fer una enquesta en que nosaltres havíem de respondre si o no en funció de si havíem utilitzat certes aplicacions educatives que ens anàven dient.




Si voleu podeu visitar la pàgina web del Cibernàriuem a http://www.cibernarium.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada