dimarts, 3 de novembre del 2009

Sessio VIQUIPÈDIA

Sessió Viquipèdia (2n treball en grup) i el terme (concepte) de "wiki".


El terme Wiki.


Wiki és d'origen hawaià que significa: ràpid.
Tot i que comunment per a abreviar aquesta paraula s'utilitza Wiki i en termes tecnològics és un programari per a la creació de contingut de forma col·laborativa.

Wiki és el nom que el programador d'Oregon, Ward Cunningham, va escollir per al seu invent, el 1994: un sistema de creació, intercanvi i revisió d'informació en el web, de forma fàcil i automàtica.

La viquipèdia és una eina oberta, ja sigui, bé per introduir nous coneixements o bé per a corregir-los si aquests estan equivocats.

Molts coneixements la famosa wikipedia. Coneguda des de l'any 2001, en la qual hi ha més d0un millió d'articles en anglès i més de 100.000 en espanyol.

Un Wiki serveix per crear pàgines web de forma ràpida i eficaç, a més ofereix gran llibertat als usuaris, fins i tot per a aquells usuaris que no tenen gaires coneixements d'informàtica ni programació, permet de forma molt senzilla incloure textos, hipertextos, documents digitals, enllaços i altres.





La finalitat d'un Wiki és permetre que diversos usuaris puguin crear pàgines web sobre un mateix tema. D'aquesta manera cada usuari aporta una mica del seu coneixement perquè la pàgina web sigui més completa, creant d'aquesta manera una comunitat d'usuaris que comparteixen continguts sobre un mateix tema o categoria.







Llavors, què és un Wiki, en síntesi?

Se li diu Wiki a les pàgines Web amb enllaços, imatges i qualsevol mena de contingut que pot ser visitada i editada per qualsevol persona.
D'aquesta manera es converteix en una eina Web que ens permet crear col·lectivament documents sense que es realitzi una acceptació del contingut abans de ser publicat a Internet.


Altres articles relacionats a http://www.microformats.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada